Kit aanbrengen
Er zijn redenen genoeg om kit aan te moeten brengen. Bij een verbouwing of reparatie of gewoon ter vervanging van het oude kit. Maar kit aanbrengen, hoe doe je dat? Dat begint bij de juiste kit in huis halen. Er zijn namelijk kit varianten voor binnen en voor buiten. Er zijn ook universele kit varianten. Voegkit en lijmkit zijn dat. Lijmkit wordt vaak gebruikt voor plinten. Voegkit kun je op voegen gebruiken, zoals de naam al duidelijk maakt. Naast de juiste soort kit is goede voorbereiding belangrijk.
Voorbereiding en afwerking
Goed voorbereiden voor kit aanbrengen is niet heel moeilijk. Je begint bij het verwijderen van het oude kit. Dat kan gemakkelijk met een stanleymes. Daarna moet je de kitnaad goed schoonmaken. Door dit te doen, pakt de kit beter. Als je de kit aanbrengt, heb je nog wat hulpmiddelen nodig. Je kunt van tevoren de randen tapen zodat je geen overtollig kit aanbrengt, maar je kunt er ook een afstrijkrubber voor gebruiken. Met een kitspuit zorg je dat je het kit soepel aanbrengt. Als je toch overtollig kit hebt, is er ook afstrijkspray of een afstrijkmiddel om dat te verwijderen.
Binnen en buiten kit
Specifieke kit varianten voor binnen en buiten zijn er ook nog naast de universele kit varianten. Buiten kun je aquablokker, constructiekit, beglazingskit of high tack kit gebruiken. De namen zijn logisch: aquablokker is goed voor waterdichte oplossingen, beglazingskit gebruik je bij ruiten. High tack kit is om dingen te bevestigen. Voor binnen kun je siliconenkit gebruiken of acrylaatkit. Siliconenkit is goed in te zetten voor kit aanbrengen in de badkamer.